Десерти проти осінньої депресії

23.09.2013

Що робити дощовими осінніми днями і вечорами ? Вийти погуляти в таку погоду складно. Весь час сидіти біля телевізора або комп'ютера − теж. Альтернатива є! Спробуйте приготувати щось смачне, солодке, від аромату і почуття гордості вам точно стане веселіше

Сливовий пиріг-перевертиш

Інгредієнти:

Сливовый пирог-перевертыш

1/4 чашки свіжого апельсинового соку
1 чайна ложка апельсинової цедри
1/3 чашки цукру
3/4 чашки цукрової пудри
1 кг великих слив
рослинна олія
1 1/2 чашки борошна
1/2 чашки кукурудзяного борошна
1/2 чайної ложки солі
1/2 чайної ложки розпушувача
1/2 чайної ложки соди
1/2 чашки вершкового масла кімнатної температури
2 великих яйця
1 чайна ложка чистого ванільного екстракту
1 чашка пахти

Приготування:

Розігріти духовку до 180º С. Помістіть апельсиновий сік і 1/3 склянки цукру у велику каструлю і варити на слабкому вогні, поки цукор не розплавиться від 2 до 3 хвилин. Доведіть суміш до кипіння, потім зменшіть вогонь і варіть, поки суміш не стане густою від 2 до 3 хвилин. Зняти з вогню, додати сливи, порізані скибочками, і цедру, відкладіть в сторону, помішуючи час від часу, поки не охолоне.

Рослинною олією помастіть круглу форму для випікання. Покладіть на дно пергамент. Змастіть і його маслом теж.

У середній мисці збийте разом борошно, кукурудзяне борошно, сіль, порошок для випічки і соду.

Міксером збийте вершкове масло і решту 3/4 склянки цукру у великій мисці на середній швидкості до легкої і повітряної консистенції, від 3 до 4 хвилин . Зменшіть швидкість міксера до середньої і вбийте в суміш яйця по одному, потім додайте ваніль.

Зменшіть швидкість міксера до низької і додайте борошно в трьох частинах, що чергуються з пахтою.

Викладіть сливи суцільним колом на дні форми. Полийте соком. Зверху викладіть тісто. Випікайте до золотистого кольору від 65 до 70 хвилин . Дайте пирогу охолонути у формі 10 хвилин. Ножем акуратно відокремте пиріг від бортів форми. Поставте форму догори дном і дістаньте пиріг. Подавати, трохи присипавши цукровою пудрою.

Холодный десерт

Холодний десерт

Інгредієнти:

400 г заморожених вишень без кісточок
1/ 4 чашки цукру
2 чашки дуже холодних жирних вершків
1 банка згущеного молока
1 чайна ложка чистого ванільного екстракту
100 г гіркого шоколаду
вафельні конуси для морозива

Приготування:

Помістіть вишні, цукор і 2 столові ложки води у велику каструлю. Доведіть суміш до кипіння, потім зменшіть вогонь і варіть, часто помішуючи, поки рідина в каструлі не перетвориться в густий сироп від 10 до 12 хвилин. Перекладіть в миску і остудіть.

Використовуючи електричний міксер, збийте вершки, згущене молоко і ваніль у великій мисці на середній швидкості, від 3 до 4 хвилин. Додайте розм'якшений шоколад. Покладіть суміш у контейнер для заморозки. Зверху полийте вишневим сиропом і покладіть вишні. Накрийте десерт целофановою плівкою. Поставте в морозильну камеру. Перед подачею дістаньте, дайте трохи підтанути. Ложкою зробіть кульки, помістіть їх в вафельні конуси.

Підготувала: Шура Зайцева

comments powered by Disqus

Рекомендуємо

Libido.UA – Знайомства серйозні та не дуже