Картопляний салат: три варінти для всієї родини

30.08.2013
Картофельный салат с колбаской

Попереду вихідні, погода на вулиці осіння, а це означає, що їсти хотітеметься всій родині в посиленому режимі. Картопляний салат – ситно та корисно, якщо правильно підібрати соус й інші інгредієнти

Картопляний салат з ковбаскою

Інгредієнти:
9 невеликих картоплин
250 г віденських сосисок
1/ 2 чашки легкого майонезу
1/ 2 чашки знежиреної сметани
1/ 4 чашки води
2 столові ложки гірчиці діжонської
1 чайна ложка солі
1/ 2 чайної ложки перцю
2 великих яйця, зварених в круту і крупно порізаних
1 чашка нарізаної селери
1/ 2 чашки нарізаної червоної цибулі
1/ 4 чашки порізаних корнішонів

Приготування:

Теплый картофельный салат

Картоплю зварити, остудити. Ковбаски порізати кільцями, сковороду підігріти, ковбаски підсмажувати з кожного боку по 5 хвилин на рослинній олії. Зняти з вогню, перекласти на блюдо, щоб стекла олія, остудити.

Змішати всі інгредієнти салату і заправки, добре перемішати. Подавати як самостійне блюдо.

Теплий картопляний салат

Інгредієнти:
6 невеликих червоних картоплин
3 столові ложки гірчиці діжонської
2 столові ложки оливкової олії
2 столові ложки рисового оцту
зелена цибуля, дрібно нарізаний
1 столова ложка свіжого естрагону, крупно порізаного
сіль і перець за смаком

Приготування:

Відварити картоплю до готовності. У великій мисці збийте разом гірчицю, масло, оцет і по ½ чайної ложки солі і перцю. Влийте до ще теплої картоплі, посипте зверху естрагоном і зеленною цибулею. Подавати теплим.

Сытный картофельный салат

Ситний картопляний салат

Інгредієнти:
8 картоплин
3 столові ложки яблучного оцту
3 великих яйця, приготовані круто
2 шматочки селери
1/ 2 чашки нарізаних дрібно солоних огірків
3 пера зеленої цибулі, нарізані
1/ 2 чашки легкого майонезу
пучок нарізаної петрушки
2 столові ложки коричневої пряної гірчиці
1,5 чайної ложки солі
3/ 4 чайної ложки свіжомеленого перцю

Приготування:

Зварити картоплю у воді. Злити воду. Очистити і нарізати кубиками. Покласти у велику миску. Полити 1 столовою ложкою оцту і дати охолонути.

Тим часом розім'яти яйця виделкою в мисці. Додати решту оцту і інші інгредієнти, добре змішати. Додати в картоплю, перемішати. Накрити кришкою і поставити в холодильник на ніч. Прикрасити петрушкою.

Підготувала: Шура Зайцева

comments powered by Disqus

Рекомендуємо

Libido.UA – Знайомства серйозні та не дуже