Рецепти з томатами: хіти сезону

08.08.2013
Салат с печеными помидорами

Червоні, рожеві, жовті і навіть бурі − помідорів зараз багато. Вибирайте, які більше до смаку. Готуйте чудові страви з цим корисним овочем, який прикрасить будь-який сніданок чи обід і пожвавить вечерю

Салат з печеними помідорами

Інгредієнти:
350 г маленьких помідорів, розрізати навпіл
1 столова ложка оливкової олії
1 столова ложка бальзамічного оцту
кілька гілочок чебрецю, нарізаних
4 скибочки житнього хліба
125 г моцарели
кілька листя базиліка
невелика жменька руколи

Приготування:

Розігрійте духовку до 200⁰ С. Покладіть помідори, розрізані на половинки, на деко, застелене фольгою. Збризніть їх оливковою олією, бальзамічним оцтом і посипте чебрецем. Готуйте в духовці 30 хвилин.

Тим часом, трохи підсмажте на сковороді скибочки хліба. Покладіть їх на тарілку. Зверху викладіть готові та трохи остиглі помідори, потім моцарелу, розділену на половинки, рукколу, листя базиліка. Зверху трохи полийте оливковою олією.

Фриттата с помидорами и шпинатом

Фріттата з помідорами і шпинатом

Інгредієнти:
1 столова ложка оливкової олії
1 велика цибулина, дрібно нарізана
300 г помідорів чері
100 г листя шпинату
невелика жменя листя базиліка
100 г рікотти
6 яєць, збити
листя салату

Приготування:

Розігрійте духовку до 180⁰ C. Нагрійте оливкову олію у великій сковороді і підсмажте цибулю протягом 5-6 хвилин, поки вона злегка не стане золотистим. Додайте помідори, перемішуйте протягом 1 хвилини.

Зніміть з вогню, додайте листя шпинату та базиліку, перемішайте ще раз. Перекладіть всі інгредієнти в змащену прямокутну форму для випічки. Зверху покладіть шматочки рікотти. Добре збийте яйця, потім залийте ними овочі та сир. Готуйте в духовці 20 хвилин до золотистої скоринки.

Карри с помидорами и шпинатом

Каррі з помідорами і шпинатом

Інгредієнти:
1 цибулина, порізана
2 зубчики часнику, подрібнені
2 см шматок імбиру, тертий
6 стиглих помідорів
½ столової ложки рослинної олії
1 чайна ложка меленого кмину
2 чайні ложки меленого коріандру
1 чайна ложка куркуми
щіпка пластівців чилі
1 чайна ложка екстракту дріжджів
4 столові ложки червоної сочевиці
1 качан броколі, розбити на дрібні квіточки
100 г шпинату
1 лимон, розрізати навпіл
1 столова ложка підсмаженого кунжуту
1 столова ложка нарізаних горіхів кешью

Приготування:

Покладіть цибулю, часник, імбир і помідори в кухонний комбайн або блендер, перемішайте до утворення пюре.

Нагрійте олію у великій каструлі. Додайте спеції, обсмажте протягом декількох секунд, додайте томатне пюре і дріжджовий екстракт. Доведіть до кипіння, готуйте протягом 2 хвилин, потім додайте сочевицю. Готувати, поки сочевиця не стане м'якою, потім додати брокколі і варити 4 хвилин. Додайте шпинат, зверху вичавити лимон і посипати сумішшю смаженого кунжуту і горіхів. Подавати з коричневим рисом.

Підготувала: Шура Зайцева

comments powered by Disqus

Рекомендуємо

Libido.UA – Знайомства серйозні та не дуже