Літнє меню: рибка на будь-який смак

10.06.2013

Навіть якщо влітку ви не збираєтеся сідати на дієту, краще скоротити споживання м'яса. Віддайте перевагу рибі − вона корисніше і легше. Відпочиваючи на морському курорті, обов'язково покуштуйте улов місцевих рибалок, чим простіше ви його приготуєте, тим смачніше

Суп из морепродуктов и томатов

Суп з морепродуктів і томатів

Інгредієнти:
оливкова олія
2 зубчики часнику, нарізані
1 невелика цибулина
щіпка сушених пластівців чилі
1 чайна ложка паприки
150 мл білого вина
400 г помідорів
300 мл курячого бульйону
400 г морської риби, філе
250 г очищених креветок приготованих
пучок кропу

Приготування:

Нагрійте 2 столові ложки оливкової олії у великій, широкій каструлі, додайте часник і варіть протягом 2 хвилин, потім покласти кріп і варити близько 5 хвилин, поки він не стане м'яким. Додати чилі і паприку, вино і тушкувати 5-10 хвилин.

Помідори очистити від шкірки. Порізати невеликими шматочками. Покласти їх у каструлю до решти інгредієнтів. Готувати на повільному вогні 15-20 хвилин. Помішуйте. Потім додайте філе риби, порізане невеликими скибочками. Накрийте кришкою і варіть 3 хвилини. За 3 хвилини до готовності покладете в суп креветки. Подавайте суп в мисках разом з сухариками.

Болгарский плов с рыбой

Болгарський плов з рибою

Інгредієнти:
1 ст. ложка оливкової олії
2 цибулини, дрібно нарізані
3 моркви, терті
2 чайні ложки насіння кмину
3 зубчики часнику
200 г круглого рису
6 штук кураги, нарізані
700 мл курячого бульйону
200 г шпинату
4 шматочки білого рибного філе
4 тонких скибочки лимона
сіль, чорний мелений перець за смаком

Приготування:

Нагрійте оливкову олію в каструлі. Потім покладіть нарізану цибулю, готуйте 10 хвилин до золотистого кольору. Додайте моркву і кмин, готуйте 2 хвилини. Покладіть в каструлю рис, курагу, залийте бульйоном доведіть до кипіння. Накрийте кришкою і варіть 7-10 хвилин.

Додайте порізаний шпинат. У самому верху каструлі на плов покладіть рибне філе, щоб воно готувалося на ароматному пару. Готуйте 8 хвилин. Увімкніть сильно вогонь. Приготуйте рибу до кінця. Приправте перцем. Подавайте зі скибочкою лимона.

Рыба с зеленым салатом

Риба із зеленим салатом

Інгредієнти:
4 філе хека
4 ч. ложки червоного тайського каррі у вигляді пасти
1 авокадо, нарізаний
1 огірок, нарізаний на поздовжні шматочки
кілька листя салату
цедра і сік 1 лайма
1 ч. ложка меду
250 г коричневого рису, приготованого

Приготування

Розігрійте духовку до 200 ⁰ C. Умочіть кожен шматочок філе в пасту каррі, а потім смажте 8-10 хвилин до готовності.

Тим часом, змішайте інші інгредієнти, крім рису, у великій мисці з приправами. Подавайте салат з пряною рибою і коричневим рисом. Зверху додатково полийте соком лайма.

Підготувала: Шура Зайцева

comments powered by Disqus

Рекомендуємо

Libido.UA – Знайомства серйозні та не дуже