Новорічні рецепти: фруктові десерти

22.12.2011

Чим більше фруктів на новорічному столі, тим менше роботи вам на кухні. Соковиті плоди можуть бути стравою самі по собі. Але якщо хочете здивувати гостей і привернути увагу Дракона, відважтеся на більш вишукані рецепти

Желейний торт «Белліні»

Желейный торт «Беллини»

Інгредієнти:
3 1/2 чашки білого виноградного соку
3 пакетики желатину
1/3 чашки цукру
8 середніх нектаринів

Приготування:

1. Приготуйте форму для застигання десерту. Вистеліть її целофаном або плівкою для більш легкого вилучення желе з форми.

2. У каструльку вилийте 1 стакан соку, насипте желатин, дайте постояти 2-3 хвилини, щоб желатин пом'якшав. Додайте цукор і, помішуючи, доведіть до однорідного стану і повного розчинення желатину. Зняти з вогню і долити сік, що залишився.

3. Нектарин поріжте кільцями. Зробіть стільки кілець, скільки поміститься на дні форми. Покладіть їх на дно, залийте приблизно 1 / 3 склянки желатину. Поставте в морозильну камеру на 3 хвилини, щоб желатин застиг, але не збільшуйте час, желатин від морозу руйнується. Остудіть желатин, що залишився.

4. Решту нектаринів поріжте кубиками. Можна замінити кілька нектаринів ягодами. Вилийте остиглий желатин на перший шар десерту з кружечками нектарина, покладіть в нього кубики фрукта або ягоди. Поставте в холодильник на 6-8 годин для застигання.

5. Обережно дістаньте з форми так, щоб нижній шар з'явився нагорі. Подавайте десерт зі збитими вершками.

Десерт «Сливы Амаретти»

Десерт «Сливи Амаретто»

Інгредієнти:
3/4 чашки цукру
1/4 ч. ложки мигдального екстракту
4 стиглих сливи
3 мигдальних печива, подрібненого

Приготування:

1. Варити на повільному вогні 1/2 склянки води і цукор в маленькій каструлі на середньому вогні, часто помішуючи, поки цукор не розчиниться. Трохи остудити, потім додати мигдальний екстракт.

2. Залити сиропом сливи, порізані шматочками. Охолодити. Посипати мигдальним печивом.

Десерт з фруктами та морозивом

Інгредієнти:
1/4 чашки цукру

Десерт с фруктами и мороженым

2 ст. ложки води
2 стиглих нектарини, розрізати навпіл, без кісточок
1 кулька персикового сорбету
1/2 кульки малинового сорбету
малинове варення
кілька ягід свіжої або замороженої малини

Приготування:

1. Змішайте цукор і воду в невеликій сковороді або каструлі на середньому вогні. Коли
цукор розчиниться і почне кипіти, додайте нектарини, поклавши їх розрізаною стороною вниз. Продовжуйте варити карамель, поки вона не стане густіти, міняти колір до золотисто-коричневого.

2. Зняти з вогню, обережно дістати нектарини і викласти їх розрізаною частиною вгору.

3. Покладіть кульку персикового сорбету в кожну чашу для десерту. Зверху покладіть нектарин. У нектарин покладіть трохи малинового сорбету. Зверху полити карамеллю і малиновим варенням. Прикрасити листочками свіжої м'яти.

Lady.ua

comments powered by Disqus

Рекомендуємо

Libido.UA – Знайомства серйозні та не дуже