Основне блюдо з салатом насичує, надає трапезі завершеність, та й виглядає набагато естетичніше. Поєднання смаків завжди таїть масу приємних сюрпризів для справжніх гурманів
Курячий шашлик з салатом з помідорів
Інгредієнти:
1 чашка знежиреного йогурту або сметани
2 зубчики часнику, дрібно нарізаного
1 / 2 ч. ложки меленого кмину
сіль і чорний перець
500 г курячого філе, нарізаного невеликими шматочками
400 г помідорів
1 цибуля-шалот, дрібно нарізана
1 / 2 склянки свіжої петрушки
1 ст. ложка червоного винного оцту
2 ст. ложки оливкової олії
Приготування:
1. У дрібній посуді змішати йогурт, часник, кмин, сіль, перець. Шматочки курки нанизати на маленькі шампура і покласти в маринад. Час перебування в маринаді від 10 хвилин до ночі.
2. Потім приготувати салат. Змішати Помідори, порізані невеликими шматочками, цибулю, зелень петрушки, оцет, олію, сіль і перець.
3. Шашлик приготувати на вугіллі або грилі. Подавати з салатом з помідорів.
Смажений лосось із салатом з огірків
Інгредієнти:
1 / 4 склянки рисового оцту
1 ст. ложка дрібно тертого імбиру
2 ст. ложки меду
сіль і чорний перець
1 огірок, тонко нарізаний
1 / 4 солодкої цибулі, тонко нарізана
4 редиски, тонко нарізані
3 ст. ложки соєвого соусу
500 г філе лосося без шкіри
Приготування:
1. Великій мисці збити винний оцет, тертий імбир, 1 ст. ложку меду, сіль і перець. Додати в заправку тонко порізані огірки, цибулю та редиску. Дати настоятися 10 хвилин.
2. У невеликій мисці збити соєвий соус із залишками меду.
3. На добре розігріту сковороду з оливковою олією викласти шматочки лосося, посолити, поперчити. Обсмажувати з кожного боку по 5 хвилин. Потім полити зверху сумішшю соєвого соусу і меду. Смажити ще 5-7 хвилин. Подавати гарячим з салатом з огірків.
Куряче філе з салатом із рукколи
Інгредієнти:
2 ст. ложки оливкової олії
4-6 шматочків курячого філе
сіль і чорний перець
350 г рукколи
1 ст. ложка свіжого лимонного соку, а також лимон для сервіровки
60 г тертого пармезану
Приготування:
1. Куряче філе добре промити, посолити і поперчити. Сковороду з оливковою олією добре розігріти. Викласти м'ясо на сковороду. Обсмажувати на середньому вогні з кожного боку до готовності 3-5 хвилин.
2. У великій мисці змішати рукколу, лимонний сік, оливкову олію, сіль, перець і тертий пармезан. Подавати з шматочками підсмаженого курячого філе і шматочками лимона.
ПідготувалаШура Зайцева