Запіканки: не більше 300 калорій

09.11.2010

Восени і взимку все більше хочеться чогось солоденького, поживного, смачненького... Коротше кажучи, шкідливого і калорійного. Якщо зараз дозволити собі розслабитися, навесні доведеться пожинати плоди щедрих застіль. Тому звернемо увагу на кілька рецептів, які не зашкодять вашій стрункості

300 калорій − це багато чи мало? Достатньо для того, щоб наїсться і через півтора місяці влізти в новорічне вбрання. Принадність запропонованих нами страв в тому, що вони прості в приготуванні і, що важливо, смачні. Деякі пункти з здорового меню можна зробити основним блюдом на обід, щось залишити на сніданок. Не суть важливо. Головне − тільки 300 калорій...

Кукурузная запеканка

Кукурудзяна запіканка

Інгредієнти:

4 чашки молока
1 чашка манної крупи
банка сушеної або солодкої консервованої кукурудзи
200 г тертого чеддера
6 пір'їн зеленої цибулі
1 яйце
сіль, перець, тмину

Приготування:

Розігрійте духовку до 180° С. Форму для випічки злегка побризкайте оливковою олією або промажте вершковим маслом. Вилийте молоко в маленьку каструльку. Доведіть до кипіння. Зменшить вогонь, помішуючи віночком, всипте манну крупу. Кип'ятити ще 5-7 хвилин, поки маса не загусне. Зняти з вогню, перемішати з кукурудзою, чеддером, порізаною зеленою цибулею, порізаним вареним яйцем, сіллю, перцем, тмином. Перелити масу в посудину для випічки. Готувати в духовці 15 хвилин. Кришкою не накривати. Посипати зверху чеддером, випікати ще 15 хвилин. Перед подачею дати настоятися і охолонути 10 хвилин.

Запеканка со стручками молодой фасоли

Запіканка зі стручками молодої квасолі

Інгредієнти:

500 г свіжої зеленої квасолі
2 ч. ложки вершкового масла
300 г грибного асорті
1 склянка молока
100 г вершків
1 цибулина
кілька зубчиків часнику
щіпка червоного перцю

Приготування:

Духовку розігріти до 180° С. Форму для випічки злегка побризкайте оливковою олією або промажте вершковим маслом. Протушкувати стручки квасолі на сковороді в невеликій кількості злегка підсоленої води близько 7 хвилин. Дайте настоятися. У тій же сковороді розтопіть вершкове масло, додайте гриби, обсмажуйте 5 хвилин до золотистого кольору. Зняти з вогню. Додати вершки, подрібнений часник, молоко, червоний перець, добре перемішати. Додати цибулю, обсмажену кільцями. Ще раз перемішати. Викласти у форму для випічки. Накрити кришкою або фольгою. Випікати 30 хвилин. Зверху посипати смаженою цибулею.

Запеканка из зеленого перца чили

Запіканка із зеленого перцю чилі

Інгредієнти:

200 г зеленого перцю чилі
1 чашка тертого чеддера
1 чашка тертого мармурового сиру
2 ст. ложки борошна
350 г молока або вершків
6 великих яєць
часникова сіль, мелений тмин, мелений чорний перець

Приготування:

Розігрійте духовку до 180° С. Форму для випічки злегка побризкайте оливковою олією або промажте вершковим маслом. Перець добре промити, очистити від насіння, розрізати на половинки і просушити. Викласти у форму для випічки шарами − перець, тертий сир, перець. У мисці змішати борошно з молоком або вершками, добре збити віночком. Додати яйця, тмин, часникову сіль, перець. Все змішати до отримання однорідної маси. Залити нею перець з сиром. Випікати 30-35 хвилин, поки краї не стануть ніжно-коричневого кольору.

P.S

Чому ми обрали саме запіканки? Тому що приготування їжі в духовці є одним із самих здорових методів. При мінімумі масла, ви отримуєте чудові страви, що не шкодять організму. Дієтологи радять навіть овочі для деяких салатів, наприклад, вінегрету, не варити, а пекти. Виходить дуже смачно і корисно. Термічна обробка без використання води зберігає більшу кількість вітамінів і мінералів.

Текст: Шура Зайцева

comments powered by Disqus

Рекомендуємо

Libido.UA – Знайомства серйозні та не дуже