Гламурні млинці: чотири рецепти від зіркових шеф-кухарів

25.10.2010

Що може бути простіше і буденніше, ніж млинці? Насправді, знамениті шеф-кухарі давно придивилися до цього чуда російської кухні і, внісши в нього свої креативні родзинки, перетворили млинці в гламурне блюдо. Читаємо рецепти, запам'ятовуємо, готуємо модні млинці!

Рецепты блинов

Млинці по-австралійськи

Потрібно:
200 г пшеничного борошна
300 мл молока
60 г цукрової пудри
10 г соди
2 яйця
60 г розтопленого вершкового масла
дрібка солі

Приготування:

Просійте пшеничне борошно через сито. У великій мисці змішайте просіяне борошно, соду, сіль, цукрову пудру. У центр сухих інгредієнтів влийте молоко, розбийте яйця і додайте розтоплене вершкове масло. Ретельно перемішайте, поки не отримаєте однорідне тісто. Якщо збираєтеся додавати в тісто фрукти, переконайтеся, що воно досить щільне. Залиште приготоване тісто на 20 хвилин, так млинці вийдуть більш ніжними.

Розігрійте сковорідку, покладіть на неї трохи вершкового масла. Вливайте ложкою або невеликим черпаком тісто у сковорідку. При цьому переконайтеся, що млинці не прилипають і їх досить легко перевертати.
Тримайте млинці на сковороді по одній хвилині на кожній стороні. Подавайте з улюбленими сиропами, варенням, цукровою пудрою і лимонним соком або з кленовим сиропом.

Рецепты блинов

Млинці по-британськи

Потрібно:
110 г просіяного борошна
дрібка солі
2 яйця
200 мл молока, розведеного з 75 мл води
50 г вершкового масла

Приготування:

У миску з просіяним борошном додайте трохи солі. По центру миски з сухими інгредієнтами зробіть невеликий «отвір», куди потрібно розбити яйця. Збивайте яйця вінчиком або виделкою, поступово включаючи в процес борошно з країв миски. Поступово влийте трохи суміші молока з водою, змішуючи з борошном і яйцями. Додавайте потроху рідини, поступово доводячи тісто до однорідного стану. Тепер розтопіть 50 г вершкового масла в сковорідці, злийте розтоплене масло в тісто і ще раз добре його перемішайте.

Розігрійте сковороду дуже сильно і відразу ж зробіть вогонь меньше, тепер вливайте по 2 ст. ложки тіста на кожен млинець. Намагайтеся рівномірно покривати поверхню сковорідки тістом. Тримайте млинці по півхвилини або трохи більше на кожному боці. Подавайте млинці, складені у формі трикутників, политі свіжовичавленим лимонним соком і посипані цукровою пудрою.

Рецепты блинов

Млинці по-шведськи

Потрібно:
4 яйця
2 чашки молока
4 ст. ложки розтопленого вершкового масла
2 ст. ложки цукру
1 1/2 склянки борошна
1 1/2 ч. ложки соди

Приготування:

Збийте яйця до утворення піни. Влийте молоко. Додайте розтоплене масло. Додайте цукор і перемішуйте, поки він не розчиниться. В окремій посудині змішайте борошно й соду. Додайте третину сухих інгредієнтів в яєчно-молочну масу. Перемішуйте до тих пір, поки тісто не набуде однорідну консистенцію. Додайте все борошно і добре перемішайте.

Розігрійте пательню, змастіть її невеликою кількістю вершкового масла. Влийте трохи тіста, рівномірно розподіліть його по всій поверхні сковорідки. Перевертайте млинець на іншу сторону через 30 секунд. Готові млинці скрутіть в трубочки. Їжте з сиропом, варенням, джемом ... Одним словом, з чим душа забажає. Хіба що не з сардинами. Хоча...

Рецепты блинов

Млинці по-норвезьки

Потрібно:
375 г борошна
2 ст. ложки цукрової пудри
580 мл молока
80 г розтопленого і потім охолодженого вершкового масла
1 яйце
ще трохи розтопленого вершкового масла
4 шматочки копченого лосося
сметана

Приготування:

Просійте борошно в миску. Додайте цукор, добре перемішайте. Влийте молоко, додайте злегка збите яйце і розтоплене масло. Добре розмішайте. Поставте суміш на 10–15 хвилин у холодильник.

Змастіть сковорідку з антипригарною поверхнею невеликою кількістю розтопленого вершкового масла. На розігріту сковорідку на невеликому вогні вливайте трохи тіста, тримайте млинець на кожній стороні по півхвилини. Готові млинці викладіть на тарілку, зверху помістіть шматочки лосося і пару ложок сметани.

Підготувала Єва Маркова

comments powered by Disqus

Рекомендуємо

Libido.UA – Знайомства серйозні та не дуже